JellyPages.com

Saturday, 11 March 2017

SAKIT

10/3/2017

Assalamualaikum and good night :)

It’s been a long time since the last time I updated the latest post. So how are you ? May you are in a very good condition. Always be happy, always be smile, keep cheerful the whole day long. Ir sihat alhamdulillah.

So tonight , bukan sebab Ir ada free time tau nak update post ni. This is because today , Ir rasa nak luahkan everything I hold all this time. EVERYTHING. So, by hook or by crook, please, stay dan baca the whole post till the end after the dots.

*Music now playing ; Dari mata by Jaz *

“Dari mata mu , mata mu ku mulai jatuh cinta.
Ku melihat, melihat ada bayangnya.
Dari mata kau buat ku jatuh, jatuh terus.
Dari mata kau buat ku jatuh, jatuh ke hati.”

Rasanya korang dah boleh guess kot what the first thing I want to tell about. SMILING . Of course la RAMU DIRAF. Siapa lagi yang Ir nak cakap. Mesti korang yang entah siapa baca ni, mesti dah fedup kan dengan Ir. Balik balik cerita pasal mamat hati kayu ni. Eh, bukan hati kayu, tapi hati besi. Kau letak bom cinta pun , memang defensive gila weh. Lain la muka kau macam artist favourite dia, maybe boleh la lebur sikit bila kena kehangatan dari bom tu.

KEKEKEKE.

Okey la, kita serius. Kita betul betul serius kali ni. *Buat muka serius sambil kening bercamtum.*

LOADING … 96% …
LOADING … 97% …
LOADING … 98% …
LOADING … 99% …

MOVING ON ERROR . PLEASE TRY AGAIN NEXT TIME

Yes, my dearest reader, Ir tak jadi nak move on. HM, silap ayat ke tu? Tak jadi ke atau memang tak nak? HAHAHA , ye memang Ir taknak move on lagi . Ir TAKNAK. Ir terlampau sayangkan dia. Penat stalk setiap hari. Penat ambil tahu dari jauh. Penat nak suruh angin hantarkan rindu. Penat dah tahan rindu. Until one very fine night, memang Ir dah tak mampu nak tahan rindu tu, Ir tercall dia.

SUMPAH WALLAHI, Ir bersyukur sangat dia jawab and say just HELLO for three times. Walaupun tak puas, tapi Ir bersyukur sangat. Sekurang-kurangnya, Ir dapat lepaskan rindu. After dia hang up the phone, Ir menangis. Menangis sebab bersyukur dapat dengar suara dia. Menangis sebab Ir tak mampu nak bertegas dengan diri Ir. Menangis sebab Ir rindukan dia walaupun dia memang sampai kiamat agaknya takkan tahu. Takpe, biar la dia tak tahu.

GILAKAN ? Biar lah, Dia ada hak untuk tentukan siapa yang dia nak hidup bersama. Dia ada hak untuk menjaga hati dia daripada terluka lagi. Dia ada hak untuk gembira. Biarlah dia. Jangan pentingkan diri sendiri. Doakan yang terbaik untuk dia. Doakan dia berlembut hati.Doa itu penting. Doa itu mampu mengubah takdir.

APA YANG AKU SUKA PASAL DIA? Haha, aku tak pernah bosan even once, aku tak pernah bosan cerita pasal dia again and again. YES MEMANG IR TAK KENAL DIA . THE WHOLE ABOUT HIM AND HIS LIFE. Sebab tu la Ir nak rapat dengan dia, Ir nak dia tahu about my existence. Ir nak dia rasa yang Ir ada untuk dia. But, dia tak pernah nampak Ir. Tak tahu la either dia buat buat tak nampak, atau memang dia buta . Rasanya kena cuci mata hati dia ni. Nak guna sabun apa? DETOX? BIOZIP? BIOLOVE?
KEKEKEKEKE

Mar, aku rindu kau. Kau tak rindu aku ke , LEMBAB?

OKEY NEXT TOPIC .

Ai ada kawan. Ai ada ramai kawan. Ai senang mesra dengan orang kalau orang tu tak cari pasal dengan Ai. Ai mudah get along if AI think dia boleh masuk air dengan Ai. Tapi, dalam banyak banyak orang tu, ada orang yang memang Ai selesa jadi tempat makan sesama, minum sesama, buat assignment sama sama, tempat gelak tawa sama sama, tempat luah rasa sedih sama sama. Ai dah biasa jauh dengan family. Since 13 years old till now. Ai hidup dengan kawan. Tapi tak bermakna Ai lupa everything susah payah parents Ai. Cuma, we talk about with whom you spent the most. Jadi kawan kawan itu menjadi family Ai yang kedua. Ai susah nak sayang orang, tapi please, bila Ai dah start concern dengan seseorang, selalu tanya itu ini, selalu menyemak dalam hari hari seseorang tu, means Ai dah sayang korang. Because, Ai ni pun one of the “dipersilakan pergi mampus.” user jugak.  

Noni Adda Syaza Fatimah Kenot.

Lima orang manusia tu yang Ir tak pernah malu nak menangis depan dorang, nak mengadu masalah dengan dorang. Dengan lima orang manusia ni la yang Ir tak pernah bosan , tak pernah jemu , tak pernah tak sayang . Ye Ir kasar dengan dorang. Itu sebab Ir tak tahu macam mana nak tunjuk yang Ir sayang. Ir marah sebab sayang. Ir bebel sebab sayang. Ir kasar sebab sayang. Ir spontaneous sebab Ir sayang. Ir cakap lepas sebab Ir sayang.

Ir tak nak cerita about what happen. Tapi Ir sedih. Ir sedih friendship kita start fade. Ir taknak semua tu. Ir tak nak kita berpisah. Ir tak nak kita buat hal masing-masing. Ir tak nak kita tak bertegur. YES I KNOW WE WILL NEVER STAY FOREVER. BUT PLEASE AT LEAST, AS WE STILL BEING HERE , TOGETHER, JUST STAY. STAY WITH ME. DO NOT LEAVE ME. I AM NOT SCARED BEING ALONE. BUT BECAUSE I LOVE YOU. I DO NOT WANT TO LOSE ANY OF YOU. STOP HURTING ME AGAIN MY LEAVING ME, BY AVOIDING ME, ONE BY ONE. JUST STOP.

Berat ke permintaan Ir kalau Ir mintak kau semua yang Ir sayang, stay ?
*Now music playing ; HARUSKAH AKU by Sufian Suhaimi*

Okay next topic .

Ir met someone yang jenis dia macam Ir. Suka guna nama terbalik. Okay we talk again how I call myself IR.

My name is ITIS RUN ALIAHUS ITNIB MIHARBI
IR is stands for ITIS RUN -which means - SITI NUR
But above all, I prefer ALIAHUS MIHARBI.

I used that name since my form 4. Till now, I used it for my social media’s name. So, bila Ir dah jumpa seseorang yang guna nama terbalik ni, Ir jadi curious. Ir nak tahu pasal dia. Ir nak tahu dia jenis yang macam mana. Ir nak tahu macam mana dia boleh terfikir nak gunakan nama pena dia macam tu. EH WAIT UP ! NAMA PENA?

KEKEKEKEKE

Yes my dearest readers. NAMA PENA. Ir tengah cakap pasal seseorang yang bekerja sebagai penulis. Siapa? Hm, nama dia MARKI MIHARBI. Frankly speaking, Ir tak kenal dia siapa. Ir tak tahu siapa dia. Tapi yeah, we talk a little. And he is a bit interesting. Dia dah banyak menulis buku. Dia ada banyak experience. Ir do ask him about his age. REAL AGE. And he replied 40 ++ Gosh, I talk with him with just spontaneous language and I don’t ever realize he is an uncle to me. SOKAY LA, bukannya Ir minat dia pun. Ir cuma suka tajuk buku dia. Tak sabar nak beli buku dia. Nak kumpul koleksi buku dia. Sebab apa ? Sebab dia kan abang Ir. Abang pada nama luaran yang obviously terbalik. Ir akan support dia whatever it is. Tak kesah la dia dah ada bini ke anak ke. Bukannya Ir nak ngorat dia pun. Takde kerja Ir. Banyak lagi assignment kat luar bilik tu yang belum bersentuh. Dengan Ramu Diraf lagi. EH. Hahaha, saja je kaitkan dia.

OKEY LA

Ir nak promote korang buku “abang” Ir ni.

DAPATKAN BADI BUDDY DARI MARKI MIHARBI. Ir belum baca lagi but that book is on list. Ir tak sabar nak beli. Ir tak sabar nak baca. Once bila Ir dah habis baca nanti, Ir akan buat review about that book.
Hmm, talking about review, Ir ada beberapa koleksi gambar makanan yang kononnya Ir nak buat review. Tapi sorry la, Ir ni student, busy tu entah sampai bila nak free. Nanti la, tunggu cuti mid sem. Ir buat sekaligus semua koleksi yang Ir ada . SERIOUSLY, makanan tu semuanya enak enak belaka. Dan ye, untuk ‘abang’ Ir,

MARKI MIHARBI,

GOOD LUCK WITH YOU PENULISAN. GOOD LUCK IN MAKING NEW BOOK. GOOD LUCK IN FINDING NEW IDEAS. GOOD LUCK TO BE THE IDOL FOR THE AMATURE.AS YOUR LITTLE SIS. I WILL ALWAYS SUPPORT YOU :)

Okay la. Goodnight everyone .

XOX

What Do You Think Of Me?