JellyPages.com

Friday, 6 January 2017

20k7

1/1/2017
Monday

*Throwback

Assalamualaikum and every good day to you, beasties. What are you doing ? How are your feelings today? Good? Bad ? Semoga sihat-sihat selalu. Kalau sakit, jangan lupa makan ubat. Jangan lupa pergi klinik. Nanti sakit tambah teruk, tiada siapa nak jaga. Masa kau dah membesar ni la, kau kena belajar untuk stand by your ownself. Tell yourself, no one will cares about you. Bare in your mind, you have to learn being alone. Lagi-lagi yang duduk jauh dengan family tu. Jangan buat parents susah hati. Take care of yourself dude. You are grown up now. Belajar hidup sendiri. Belajar untuk survive. Ir hanya mampu doakan korang semua sihat selalu. Okay?

So, hari ni dah masuk New Year :) Macam mana sambutan tahun baru , guys? Ir celebrates this new year dengan kawan baru , suasana baru. But actually the situation is still the same thing. Tapi boleh la, hari ni keluar the whole evening till night. Going to summer and pasar malam. Teman dua orang bakal classmate Ir. Better la daripada mereput dalam bilik. Hidup student ni tak boleh nak enjoy sangat. Nanti poket cepat kering. As I am a typical girl yang tak berapa nak percaya sangat those skim or academy or jutamas ? well, bukan tak percaya benda tu tipu or what, cuma tak percaya how the money come. Halal or not ? We never know right ? So, mencegah lebih baik daripada merawat. Fortunately juga, I am not those girl yang suka shopping , either online shopping, window shopping, mall shopping. Haha, tipu la kalau Ir cakap Ir tak suka tengok those beautiful shoes, those gorgeous clothes; cuma bukan la jenis yang nampak tu nak beli, nampak ni nak beli. Common la, baju dekat dalam almari berlambak kot. Bila kau nak pakai ? Kasut bawa katil bersusun siapa nak pakai? Buat koleksi ? Tunggu Ir dah kaya and ada company sendiri macam Haha atau Gary, maybe I will. Tengok la.

Tadi dekat summer, window shopping dengan dua pretty girls; Noni and Adda. Those are bakal classmates Ir. And I hope this friendship till forever. It’s 2017 now, and I don’t ask many friends, I just hope those who already close to me, will forever close to me with ; loyal, trust, laugh, love . Okay, budak dua orang ni , *unnie* suka sangat window shopping. Lepas satu-satu kedai dorang masuk. Tak tau la kaki dorang penat ke tak. Tapi kalau Ir, yeah absolutely, penat gila. Kejap kejap cari kerusi nak duduk. Sampai dorang cakap;

“Habislah kau Su kalau kau punya jodoh suka window shopping. Kau sendiri kata jodoh kita akan bertentangan dengan perangai kita.”

Er? Ada ea Ir cakap macam tu? Hahaha, kalau ada, hmm. Mohon la, sesiapa pun jodoh Ir dekat luar, mohon la jangan ada perangai suka window shopping ni. Memang Ir takkan layan. Ir lagi suka duduk menunggu dekat restaurant ke, dekat food court ke, makan dan menunggu selesai beli barang.

Okay next, hm, ni lagi satu masalah. Summer mall dan pasar malam, jarak mereka fuh, jauh gila weh. Dan guess what, dorang prefer untuk jalan kaki. Yeah, I know that dorang nak jimat, but, hmm :( Penat la jalan kaki. Memang nak tak nak jalan la juga. Dua lawan satu beb. Haha, okay la, gain experience . Seronok . Sampai between those distance, ada cerita. About a car and us. Haha, kelakar la bila ingat balik. What an idiot.

Dah sampai dekat pasar malam, hm, dua dua ni pergi satu gerai ke satu gerai weh. Fuh, kaki robot unnie dua orang ni. Tapi dekat sini Ir bersemangat sikit. Sebab ada MAKANAN. Wuhuuu, I saw cakes, I saw crepe, I saw fruits, I saw pisang goreng cheese, I saw satay, I saw kebab, I saw murtabak, I saw keropok lekor, and I saw AIS KRIM GOYANG . What a heaven . Dua kali beli aiskrim. Pergi dan balik. Wuhuuu, sedap weh. Om nom nom. Lepas jalan dari depan sampai belakang, last-last Ir beli Char Kuew Tiaw dekat kedai paling depan sekali. Entah kenapa takde selera dengan makanan yang terhidang. Beli tu pun sedap bau dia menggoda. Sejuk perut makan aiskrim memalam. Dekatt situ juga ada bunga apa. Yelah, malam tahun baru kan. Lawa sangat, belakang bangunan. Tak nampak den. Hahaha. Tak kesah la, memori ni , promise I wont forgot it.



Balik tu, kami lepak dekat cafe merah. Walaupun tutup, kami ada makanan kami sendiri. Chill and enjoy the last night. Borak panjang panjang, borak itu dan ini. Lepas tu bising dalam group dengan tambah lagi dua manusia. Haha, Afiq dan Faez. Borak kejap dalam melayu baku, kejap melayu kelantan. Pekat duh loghat. 

Lepas dah lepak, penat semua, balik bilik check phone. Yes he is exactly online. And i do not know who is he waiting for. I miss the way i make him annoyed. I miss to disturb him all day long. YE, itu yang aku cuba nak maksudkan. Even pun dah nak masuk 2017, but I still waiting for the same person. Waitin something yang tak pasti. Waiting that if you trust for whole your luck that one day you will be with him. If Allah wills.

Okay dah, malas nak typing memanjang. 
Selamat malam :)

What Do You Think Of Me?