JellyPages.com

Tuesday, 22 November 2016

Hold On

Assalamualaikum and good evening everyone ! Okay, hari ni baru tergerak hati nak update blog. Sungguh, berhabuk gilos blog ni. Haha, entah bila punya post pun sik tau. Hahaha. 

So, how are you guys, little beastie? Sihat ? Good, take care of your health ok dear silent readers. Nanti kalau you guys sakit, siapa pula yang nak baca post terbaru Ir ni.

Well, tonight actually ada perjumpaan allamanda, what is it name? Penyerahan profil kepada JPK Allamanda. Congratulation to those yang baru naik pangkat and jadi SK. Well, dah interview, but still tak dapat. Means, takde rezeki la kannn ? Sokay, tak kecewa pun, cuma sedih je. Hahahahahaha. :’(
So tonight ni, terputus dengan Noni. Dia duduk dengan barisan Piqot. Aku duduk dengan Timah dan Kenot. Atas sekali.  Sokay, masih nampak Noni dari jauh. Jangan rindu aku k >< Okay, first-first aku duduk sebelah Kenot, yep antara Kenot and Wani. But then, sebelah Wani adalah Zar. Huhuhu, memang rancak la kannn. Till Wani minta tukar duduk dengan aku. Hahaha, sorry Wani :)
Then bila dah duduk sebelah Zar, memang banyak cerita la kannn. Nyanyi lagu Unimas punn sampai salah but still ada confidence. Well, confident itu penting okayyy. Lepas dah habis tu, start la semua berucap. Dari ex-President sampai la President baru. Yai, masa ni, memang tak berminat langsung nak ambil tahu la. Aku sambung borak dengan Zar.
Next, Zar suddenly told me yang dia dah wish dekat crush dia. Hmm, well she said that today is a #DMYourCrushDay dekat Twitter. Hmmmmm. Dia cerita la  yang dia dah DM kat Kak Ana, the LO yang sangat comel and simple, well sama je gaya dengan Zar. So she told me yang dia happy yang Kak Ana respond positive. 
“Alalala, sweetnya.” ~ Somekind like that la yang Kak Ana balas dekat Zar. Well kinda okay la kannn she replied her. Huhuhuhuu, jelesnyaaaaa. Kak Ana dah la comel. Untungla kannn dapat replied dari Kak Ana.
Then Zar tanya aku yang aku ada crush ke tak. Aku hanya mampu berhuhuhuhu je dulu. Mustahil bagi aku nak DM dia. Segan kot. Dah la dia tolak aku, then nak DM some kind like that stuff, hahaha, memang taklah wehhhh. Dia pun suruh kawan sebelah dia DM crush kawan dia tu gak. Gilos seh Zar ni.

“Tell him la , kalau tak macam mana dia nak tahu kau crush dengan dia.” 

Bila aku dengar Zar cakap macam tu, aku hanya mampu senyum je. But then, in my mind, I imagine his face. Him? Yes, the only Ramu Diraf, the guy yang aku kejap nak move on, kejap nak stay waiting . The guy yang buat aku nak usaha more than I can be so that I can be as same as level with him. The guy yang aku tak mampu nak confess apa apa. The guy yang aku rindu diam diam. The guy yang aku hantar doa senyap senyap. Gosh, I still love him. Yes, Zar, I still love him, but I unfortunately I cant do anything. Dia dan aku macam langit dan bumi wehhh.

“Tell him you like him, sama ada dia terima atau dia tolak kau, tu belakang cerita.”

Yes, I had done that. I give him the book and full of sticky notes. But yet, he still not repied anything. Well, no news still a good news kannn ? At least aku tahu dia tak tolak aku walaupun hakikatnya dia tak try nak approach aku. Penatlah menunggu something yang tak pasti.

“Then, just DM dia yang kau crush dia.”

Hahaha, tengoklah nanti. Aku langsung biarkan Zar and pandang depan. Gosh, Apit dapat jadi Exco Sukan. And OMG, his timbalan is just a first-year-student-girl. WHATTTT, jelesnyaaaaaaaaaaaaaa. Baru first year dah jadi Exco. Well, not denying that she got a full package, Beauty and Confident. None one of them I had it. Well, tahniah laaa. Jaga abam Apit leklok yeeee Aisyah :) Ringankan beban dia. Hahahaha.


Then aku pandang Zar balik. Dia tengah selfie and I joined her. Haha, lawak lahhh dia. Comel tau tak ? Nana takde pula, tengah jawab exam. Hm, kalau dia ada mesti join sekali. So, gambar wifie tadi aku post kat Insta, and I tag her and Zar. Tak sangke dia komen. Dah habis exam latuuuu

Hmm, sambil tu aku memain dengan phone aku. Nampak dia online. Nak DM ke tak. Nak ke tak ? Nak ke tak ? WARGHHHHHH. 

“Hai Crush, #DMYourCrushDay”

And yeah, finally, I do that. I pm him, and off data and everything. Segan malu and semuanye laaaaa. Rasa nak gigit Zar pun ada sebab dia punya pujukan influence aku.

“Macam mana kalau dia block aku ?” Macam mana kalau dia tolak?” 

Gosh memang memacam la aku bebel dekat Zar. Malu dari tadi memang tak hilang. Rasa menyesal pula tetiba sebab dm dia cemtu. Huuuuu ~ Then aku cabar kawan Zar tu DM crush dia. And yeahhh, I won. DIa DM crush dia. Hahahaha, memasing off data. Kelakar laaaa. 


Habis dari perjumpaan Allamanda tu pun, aku still off data and balik dorm and memang terus tidur. Tak fikir apa dah. Cuma mengharap esok aku on data dan dia tak block aku. So goodnight thennnn ~

Next day, in the morning, aku bangun and bersihkan diri semua. Yes, I am already forgot about the thing yang berlaku malam tu. So aku pun on la data dengan selamba. Sambil buat doodle tu, aku biarkan phone aku keluarkan segala whatsapp yang tak henti-henti nak hang kann phone aku. After, aku turn notifacation, hambek kau, 9 jenis chat yang hantar whatsapp kat aku. Gila macam mana aku boleh lupa pasal dia.

Nak tau apa umar balas? :) :) :) :) :) :)

“RAHSIA.” 

Hahaha, memang tak lah aku nak bagitahu, tapi aku happy ^^ Memang made my day and I felt like driving me crazy. Huhuhuhu ~ Fall in love him all over again.  Yai, parah ni. Dear heart, please secure your heart or you will hurt when once you felt insecure.

“ Dear Ramu Diraf, please stay single.”

Hmmm, aku tahu dia takkan pilih aku, well , for sure la out of his list. I have no beauty, genius, confident , but I don’t know kenapa aku degil sangat tak nak move on. Puas aku cari manusia-manusia kat sini yang maybe ada yang macam dia. Ramai je yang lagi better than him, more handsome than him, rare than him, more interesting than him, yet more, a lots of them out there, and even kalau aku jumpa someona yang lagi better pun, its just them are not him.  And it will never been same.

“Wehh, dah dah la tu, move on je la weh.”

People asked me to move on, banyak kali, jangan tanya berapa. Thousand of them, maybe million of them.  Cuma I just can’t and kalau memang betul pun aku boleh move on, aku memang tak nak. Could you just understand me ? I don’t need someone better than him, I just need him. He is enough for me and he will completed me like nobody does. I just want him be one of the very best of me. 

Because I don’t fall in love with him on the condition he need to replied it and loves me back. There are no conditions in love, there should not have any regrets. So what if today he is not fall in love with me, I still love him in the same way. It is not because I can’t find someone else to love but loving him makes me happy. So just because he doesn’t say anything to me and have no interest in me, I need to stop loving him and forget him ? Auch, it’s much hurts. I don’t let it go so easily dude.

Well love is just like study. Its not always easy and it does not always bring success. But when we do not stop studying, why should we stop loving ?


“Right Ramu?”

Hahahaha, aku tahu deep in your heart, you still love your favourite girl, but that pain make the obtacle in your heart so that’s why you broken. I wish one day if she come back, just forgive her but don’t accept her ! Nanti I jealous baby ><

Because ,



Parah aku ~ Dekat blog ni je lah aku boleh meroyan. Dekat tempat lain tak mampu. Takut kantoi. Hahahahaha. You really driving me crazy dude. This love blind me, and yet I still can control it :)

So that is it. Cukuplah tu membebel dan meroyan. Aku penat menaip. So, see you later ^^



What Do You Think Of Me?