JellyPages.com

Thursday, 31 March 2016

Insecure

Assalamualaikum and every good evening. So dearest peeps, how your evening going on? Full of cheerful? Or horrible? Haha, nevermind, just follow the flow. You used with it. Ir sedang duduk sambil menaip ni because today, nah, actually just now in the evening JTMC ada buat event khas for both lecturers and students. And Ir was having LDK BBQ Event with my LDK same as other LDK . Tak tahu lah nak cakap seronok atau tak.  Sebab Ir bukan jenis yang suka makan banyak banyak. Makanan Ir tadi pun bagi Nabel (she is a girl and my best friend)

This event is second last big event before our final. Yeah, mestilah Ir nak enjoy puas puas because it just a few weeks left before we graduate.

Sewaktu dah start makan and some students buat performance, my LDK buat sesi bergambar dengan our beloved mentor, Miss Sarah. Guna polaroid Izzah. Haha, and sorang satu dapat gambar. Susah betul jadi student yang comel. Asyik kena buli je.😂 Thanks to Miss Sarah sebab sudi belanja kami dengan makanan luar.

"Kami amat amat menghargainya."

Next topic.

Guys, seriously, budak lelaki memang tak pandai masak ea? Haha, bukan nak kutuk, bukan jua nak komen, cuma, tak pernah pula nampak asap berkepul kepul time BBQ. Haha, I'm saying this sebab Ir selalu buat BBQ dengan family belah ayah. Tak lah seteruk those guys bila pakcik pakcik Ir masak. Mention about food, not bad la. Sedap juga. Cuma ada yang tak masak. Hm, rasa macam makan ayam mentah. Yucks. So Ir tak kira, Ir tukar dengan baru until I satisfied.

Okey jom cakap pasal performance. Ho dan Thiva?  Gosh gandingan yang mantop. Bukan menyanyi lagu cina. Bukan jua lagu India. Tapi lagu melayu guys. Ya-Allah, sedap sangat okey suara dorang. Bakat tersembunyi. Kita tengok malam esok pula. Beside them, ada juga yang buat performance. Masing masing hebat bermain alat muzik. Ir sangat cemburu. I hope one day my future husband seorang yang pandai main alat muzik.😍

Hm, sebenarnya

"Guys, Ir nak bercerita."

Just now, Ir pandang sekeliling dan mata Ir dapat tangkap kelibat dia. And seriously, dia tengah menolong kipas makanan. BBQ kan?  Kesian la juga dekat dia sebab asap asyik kena muka dia je. Lepas tu dia kejap ke belakang nak elak asap. Sangat comel. Kalau boleh Ir nak je pergi dekat dia and tolong dia. But I can't.  And I'm also afraid he would never accept my help.

Hm

Saying about this, Ir rasa takut sangat if one day, around these few weeks, kalau dia tahu Ir minat dia since sem 1, he will start to hate me. That's why la Ir taknak nampak obvious sangat bila terjumpa dia.

Ya, Ir suka dia. Tapi Ir hanya berani lihat dari jauh. Perhatikan dia dari jauh. Ambil tahu dari jauh. Ir jua seorang yang kuat cemburu. Ye Ir tahu between us, there is nothing, walaupun seorang kenalan. Tapi Ir masih lagi geram apabila dari jauh Ir melihat seseorang cuba rapat dengan dia. Walaupun classmates dia. Geram dengan orang yang cuba buat dia gelak dan ketawa bersama. Ir rasa marah sangat sebab mereka semua dapat cuba buat apa yang Ir tak mampu buat. Seolah olah Ir ni lumpuh. Hanya mampu melihat. Hanya mampu terdiam. Hanya mampu mengukir senyuman pahit. Sakit. Mencintai orang yang tak pernah mengetahui kewujudan kita, sakit sangat. Even when he is in front of me, I cant even say hi to him. Because I just can't. I'm afraid. Sebab Ir sedar between him and Ir, bagai langit dan bumi. Perbezaan kami sangat jauh. Nak tahu satu perkara? Dia adalah one of the beast genius yang seriously memang kaw kaw punya. Nak dibandingkan dengan Ir, alahmek. 😂

And yes I am coward. It would just like forever I'm gonna be like this. Say nothing and just smiling alone. Ir takut untuk mulakan langkah. Kerna kalau tersilap langkah, buat Ir menyesal seumur hidup.

Pengalaman dua tahun lepas, pengalaman tahun lepas, semua tu mengajar Ir sesuatu. Sampai Ir takut. Takut untuk mula semula. Takut untuk mengenal semula. Takut untuk menyintai semula. Ir pernah menyakiti. Ir jua pernah disakiti. Assume that both were something related and everything happen to me right now is just kifarah. Some people said, karma.

Lagipun, dia jua bukan mudah untuk melupakan cinta dia sebelum ini. Ye, dalam diam Ir memerhati, dia tidak lagi sesuka hati membuka pintu hatinya. Dia tidak lagi sesuka hati menyambut salam kaum hawa. Dia tidak lagi sesuka membalas senyuman manusia berjantina perempuan. Kerna dia masih lagi menyintai kekasih lamanya. Kisah antara mereka, memang Ir tak tahu. Ir tak nak ambil tahu. Mungkin jua salah dia. Mungkin jua salah sang kekasih. Mungkin jua hasad dengki manusia dengan hubungan mereka. Siapa tahu mungkin mereka mangsa keadaan.

Sebab tu Ir tak nak pasang angan setinggi bangunan, setinggi gunung, setinggi langit. Ir takut satu hari Ir jatuh dan terluka. Cukuplah segala luka selama ni. Jadi Ir undur diri. Dalam doa, moga dia bahagia. Moga orang yang Ir cintai, memperoleh kebahagiaan. Cukuplah selama ni Ir melihat topeng kegembiraan dia. Cukuplah melihat dia menderita dari dalam dirinya. Kalau boleh Ir nak pentingkan diri. Kalau boleh Ir nak doa agar dia menjadi milik Ir seorang. But then, I realise, siapa Ir nak dia seorang sedangkan hati dia Allag yang pegang. Jadi the only thing I can do right now is,

                                            

"To let him go."

One day, when he come back, I promise that I will never ever let him go. 💋

Okay guys, times up. See you later. 💞

What Do You Think Of Me?