JellyPages.com

Wednesday, 30 March 2016

Now Or Never😌

Assalamualaikum and good evening peeps. 🙊Haha, how your night going on? Better? Dah nak tidur dah pun. So since I miss my 'diary' so malam ni Ir nak bercerita sesuatu. Nak dengar tak? Haha, dengar tak boleh la. Hanya baca je. Even tho Ir tahu takde orang yang akan baca, but I assume this just satu cara nak luahkan pendapat dan berkongsi cerita. Depends on korang la nak baca or just slide tepi. I never paksa korang pun nak baca benda alah gini.😏

Let I ask you something.
" Pernah bercinta? "😌

                                                 

Haha, of course lah pernah. Kalau Ir tanya budak sekolah rendah pun of course dorang dapat jawab dengan cemerlangnya. So, biar Ir tukar mood kepada mode selesa okay? I mean kepada cara percakapan Ir.

Okay, saying about love. Cinta. If you are asking me back, cinta tu akan jadi satu fight untuk kau pertahankan sehabis mungkin agar cinta tu tetap berdiri teguh. But, hidup tak selalunya indah dan adakala kita selalu diuji, cinta itu boleh membuatkan kau terseksa dan kau antara yang perlu berkorban deminya. Wow ayat. Haha, pencaturan hidup.

Once you love someone a lots, no matter how long, how far between you and him, how hard being with him, kau tetap nak dia jadi milik kau jugak. Come on la, benda common. Dah bercinta of course lah ingin ikat sampai jinjang pelamin, sampai syurga firdaus. Kan? Unfortunately, sometimes, cinta tu menyeksakan and until sampai satu tahap, you had to let it go. Pedihkan? Tapi itulah kenyataan. Apabila kau terlalu menyintai seseorang, his happiness will be the most important for you. Even tho, he never need you to achieve that happiness.

Jangan risau. I had been fallin' love. Aku pernah dicintai. Aku pernah berpunya. Aku pernah putus. Dan kini aku merasai apa itu bersendiri. Adakah putus itu sakit? Haha, soalan apakah itu? The only thing aku boleh bayangkan, hati kau tu akan rasa macam kena tembak dan wujudlah satu lubang besar. Alah. Macam kau kena headshot. Tapi dekat hati lah. So can I assume it as heartshot? It just too hurt until you can feel the pain just like killing you slowly. It is hurting you and torturing you and sometimes, kau akan terfikir macam dunia ni gelap. Kosong. Airmata tu bagaikan murah. Mengalir tanpa henti sampai menyebabkan mata kau jadi bengkak. Entahlah. Mungkin hiperbola sangat kut assumption aku. Hahaha. Kalau kau tanya apa perbezaan dua tu? Definitely bagai langit dan bumi perbezaanya. Aku malas nak berterus terang dan bercerita perkara yang kau sendiri tahu jawapannya.

But something I want to tell you, when once you broke up and being alone. Never ever  anggap yang kau dah tak boleh hidup and so on. Husnuzon with Rabb. You will never know that maybe by being alone, you may get the opportunity to know yourself. To love yourself. To live yourself. And at the end you will realise that you will never need to be depend on someone else. Especially for the girls. It is momaizing if you can stand by your own. The boys akan rasa tercabar and start to overthinking. So that moments, kau akan mula menghargai hubungan kau dengan Allah. Hubungan kau dengan parents. Hubungan kau dengan manusia sekeliling kau. And you start to make a goal for your life and being serious to be with someone who really really be serious with you. Come on. Life just once, enjoy it while you had a chance. Spend your time with those yang layak. Siapa? Sudah tentu keluarga kau. Kawan Kawan kau. Haha, lectures kau maybe. Pun boleh juga. Don't worry too much. The time will come bila memang dah ditakdirkan. Allah itu Perancang yang hebat.😊

Sakit dan sedih itu nikmat. Ya memang satu nikmat daripada Allah. Maka Husnuzon dengan Allah. Just remember that Allah won't give you the burden that you can't never afford it. Because Allah knows you well. And kau perlu sedar yang kau juga hanya lah manusia. Kau layak untuk rasa gembira. Untuk tertawa. Untuk tersenyum dan rasa bahagia. Daripada mata kau bengkak sebab menangis, lebih baik kau kembali senyum dan tawa kerna itu juga bisa menjadi pengubat luka itu. And of course la my dear peeps, korang akan bertambah cantik dan kacak charming segala bagai kalau senyum. Haha, senyum kan awet muda. Ingat tu guys.😉 Sometimes, you won't realise, your laugh or your smile maybe can made someone day. Who knows right?  😜

So what are you waiting for? Stop crying la. Tak lawa pun. Buruk lagi adalah. Start to stand up and put smile on your face. It can give strength to you. Try it . Tak payah nak meroyan sangat. Allah kan ada? Just remember that He is the best planner. Don't be scared. La Tahzan guys.😀

Okey stop sampai sini. Ir dah mengantuk sangat sangat sangat. Esei BI tak buat lagi. Tapi esei BM dah lengkap. Eh salah. Esei rojak maybe the best word. Hahaha.😂😂😂 Ir rasa Ir salah bidang ni. Lantaklah ea? Who cares😒. Anybody can be writer. As long as kau dapat tahan kerah ayat dan jari jemari kau dapat bertahan. So why not give a shot?😏 Kannnnn? Dear peeps, silent readers and so on. Ir nak tidur. So sleep tight and sweet dream . 🌟Goodnight and Assalamualaikum😊

P/s:  I met him today in the library. He just nice as always. I love him. 💕




What Do You Think Of Me?