JellyPages.com

Sunday, 31 August 2014

Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta

Assalamualaikum :) 
Helooo Beasties. Emm Emm. Lama tak membebel dekat blog. Haihhh, so sekarang baru nak renew post. Berhabuk gilaaaaa><

Okey, hari ni 1/9/2014. Lambat pule wish untuk negara Malaysia, Tanah Air Ku Tercinta. So, I nak wish untuk my beloved country, "Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan" 


Malaysia :) Walaupun masih lagi berusaha untuk menyamakan taraf dengan negara atas angin, namun, berbanggalah sayang sebab menjadi rakyat Malaysia. Bak kata Perdana Menteri Kita : 

" Kita raikan kejayaan dan pencapaian. Kita harungi pelbagai cabaran. Kita berkongsi kesedihan. Biar dugaan melanda. Kita tetap bersama. Bersatu hati dan setia, mengukuhkan ikatan, merealisasikan impian.
Demi tanahair tercinta, milik kita bersama."



Ingatlah walaupun tahun ini negara banyak menerima dugaan. Dengan kehilangan MH370 dan kejadian MH17 yang memberi tamparan hebat kepada seluruh warga Malaysia malah seluruh dunia. Maaflah I lambat memberikan salam takziah secara officially. So,

Kepada mereka , keluarga mangsa yang terlibat dalam kejadian MH370 dan MH17, : 

"semoga kamu berada dalam keadaan tabah dan kuat. Yakinlah bahawa segala yang berlaku ada hikmahnya. Janganlah kamu berputus asa dengan segala yang berlaku. Allah Itu Maha Penyayang. Allah Itu Maha Pengasih. Dan Allah Itu Maha Adil. DIA Perancang Yang Maha Hebat. Dan In Shaa Allah, Segala Apa Yang DirancangNYA pasti merupakan yang terbaik untuk kita. Ya, memang benar, kamu kehilangan mereka, dan sudah semestinya ia bukanlah sekadar 'patah bertumbuh , hilang berganti.' Mereka yang terlibat adalah keluarga kamu yang tersayang. Mereka tiada galang gantinya. Tapi percayalah, sedalam mana pun kamu sayang mereka, Allah lebih menyayangi mereka. Dengan itu, kembali lah mereka disisi Allah semula, tempat yang selayaknya. Kita sebagai keluarga perlulah mendoakan kesejahteraan mereka :) In Shaa Allah, kita pasti berjumpa dengan mereka di Syurga kelak. Amin ^^"

Friends, please support them :>
#Pray4MH370
#Pray4MH17



 Apa yang berlaku masih menjadi rahsia Allah. Hanya DIA yang tahu akan segala yang berlaku. Kita sebagai manusia anggaplah bahawa ini semua hanyalah dugaan dariNYA. Benar, segala ujian ini adalah membuktikan kasih sayang Allah pada kita. DIA memberi perhatian pada kita dengan memberi banyak dugaan. Oleh itu, kita akan banyak memohon pertolongan kepadaNYA. Allah suka akan hambanya yang banyak merintih memohon pertolonganNYA :) 

Okay beasties, no sedih-sedih ^^
Sekarang ni I nak masuk part boleh tahan gembira lah juga :) Knowing something, semalam juga birthday sayang I. Haha, my little brother. Ahmad Luqman Hakim Bin Ibrahim. He is the most cutest among us. And we and mom and dad loves him so much :)

Photo: Sambutan birthday Luqman. Terima kasih kerana sudi hadir. Luqman sayang semua...... 

Nice cake, right ? Hmm, tadi seronok lah juga. Makan-makan dengan family. Penaddddd kemas rumah. Ahh, alangkah bagusnya ada maid robot. Segalanya siap dengan hanya memetik jari. Bhahahaha ^^ Berangan je I ni, kann ? Well, biasalah. Hidup jangan terlalu serius. Why So Serious Man ?! Relax okay :) So, that's it. Habis tu, kemas-kemas dan rehat. Hmm, jumpa my sweet cousin, Fatin Nadhirah. Gosh, She So Pretty Beast ! Hahahaha. Hmm, just try to ask her about the trial, and she answe it like it is like a piece of cake. Man, What Is She Made Of ? (Okey, bahasa english I teruk) *Why You Gonna Be So Rude? La La .
Hmm, esok dah balik asrama. Sumpahhhhh takde mood. Ini semua disebabkan perempuan siyal tu. *She Is Bitch ! Just telling you :) Hmm, mestilah bersebab I call her like that. Hello, I ni taklah kejam sangat. Tapi She Is So Trouble. And She Is Messing Up With Me.Tengoklah naik sekolah ni. I tau lah nak buat apa dengan dia. Memang I akan 'belasah' dia cukup-cukup sampailah dia bagi benda tuh. No That Stuff, No Talk Man ! Okeylah, malas nak sambung panjang-panjang. Penatlah nak menaip. You all senang lah,baca je --' I ni yang kena perah otak I memikirkan idea penulisan yang kreatif. Well, memang pada asalnya tak kreatif, but who cares ! Thank You For The Times. Okay, Good Night Girls, Boys. See you later. I Love You, Beasties ^^

What Do You Think Of Me?