JellyPages.com

Saturday, 15 September 2012

The Most Annoying Couple.

*Bila gadis kidal sudah mula berceloteh*

Assalamualaikum. Hai. Hello. Annyeong. Aloha.
Kawan-kawan apa khabar ? Sihat ? Ir doakan kawan-kawan sihat selalu.
Dah lama tak conteng-conteng dekat belog nihh.
Sampai dah berhabuk.
Ingatkan hari Jumaat hari tu nak update dekat library,
tapi, lupa bawa charge pula.
So, tak jadi lahh.

LIBRARY ? Ouhgosh, menyampah betul apabila teringat memori tuhh.
Sakit hati jehhh.
Macam nihh, Ir pergi lahh library dengan kawan perempuan Ir hari jumaat tuh.
* Jumaat, sekolah Ir cuti peristiwa.*
Kami punya lahh study dari pukul 11:00 pagi sampai pukul 2:00 petang.
Rehat pun 30 minit je.
Dah lahh, buat mathematics dulu.
Punya lahh otak laju memikirkan jawapan.
Beberapa puluh minit kemudian, ada seorang lelaki nihh, duduk dekat meja belakang meja Ir.
*lelaki tu ada gaya macam budak elit*
So, Ir biarkan je lahh.
What ? Jangan cakap Ir sombong.
Dah Ir tak kenal.
Tapikan, dia study kejap jeh.
Agaknya terganggu time Ir dengan kawan Ir berbincang.
Buat mathematics tuhh, perlukan perbincangan.
Ahh, lantak dia je lahh.
Suara kami bukannya kuat sangat.
Ir pun nampak dia beredar dari situ siap bawa barang dia sekali.
#ade Ir kesah ?#
Dan, kami pun sambung berbincang.
Then, dalam pukul 1:00 tengahari, Ir pergi makan.
Itu pun makan sandwich je. *sedap*
Selapas makan, pergi solat.
Kemudian, kami sambung study balik dalam pukul 1:45 petang.
Ir buat sejarah pula.
Hohoho, SEJARAH ?
#FAKTA: Sejarah membuatkan Ir mengantuk.#
Hah, tau-II je lahh kan.
Tak sampai beberapa puluh minit, Ir pun dah mula menenyeh mata Ir.
Apabila dah betul-betul penat dan mengantuk, jadi, Ir suruh kawan Ir kejut Ir pukul 3:30 petang.
Tau tak ?
Tak sampai beberapa minit, kawan Ir kejut Ir balik.

Ir: Kenapa kau kejut aku ?
Farah: Saja kejut kau.

Pehh, punyalah bengang dengan jawapan dia.
Dia siap boleh tersengih lagi.
So, Ir pun sambunglah buat kerja Ir tu dalam keadaan mengantuk.
Tiba-tiba, Ir terasa nak pusing belakang.
Haihsehhman, lelaki tadi ada balik.
Siap bawa girlfriend dia tuhh.
Hmm, lantak lahh.
Ir dengar mereka berdua berbual, tapi, buat tak tahu.
#sebab masa tuh tengah dengar lagu. So, tak fokus pada perbualan couple tuh.#
Setelah lama membuat sejarah, Ir pun tengok jam.
Dah pukul 4:30 petang.
Farah ajak Ir balik, sebab masing-masing dah mengantuk.
Library pun dah nak tutup. *lagi setengah jam.
Time tengah kemas-kemas tuh, Ir pusing belakang.
Couple tuh tak de. Menghilang entah ke mana.
Ir dengan Farah pun beredar.
Kami tunggu dekat bawah sebab parents Ir belum sampai lagi.
Bagi menghilangkan kebosanan, Ir pun berbual dengan Farah.
Tanpa disedari, tak sia-sia Ir berbual dengan dia.
Farah boleh lagi beritahu Ir yang lelaki tadi mengumpat Ir dekat girlfriend dia.
Hishhh, hapehh nihh brader ?!
Nak tahu mereka berdua mengumpat apa ?
Jom tengok perbualan Ir dengan Farah.

Farah: Hmm, Su, kalau aku cakap something, kau jangan marah eh ?
#saat tuh, hati Ir berdegup kencang#
Ir: Bagitahu apa ? Cakap je lahh.
Farah: Sebenarnya tadi, couple belakang kau mengumpat pasal kau.
#KEBOOOOOM#
Ir: What the ? Mengumpat aku ? Apa yang diorang mengumpat ?
Farah: Entah lah mamat tuh. Bajet speaking dengan awek dia.
Ir: Speaking ?
Farah: Ye, diorang speaking. Aku translate eh apa yang mamat tu kata dekat awek dia.
Ir: Hah, apanya ?
Farah: #menukar bahasa perbualan mamat tuh dan minah tuh.#

Mamat tuh : Sebenarnya, I tak suka library nih.
Minah tuh : Kenapa ?
Mamat tuh : You tengoklah orang-orang dekat sini. Bukannya belajar pun, bising je.
Minah tuh : Ala, mereka tengah bincang kot.
Mamat tuh : Kalau ye pun, tak payahlah kuat sangat. Nih, belakang nih, you tengok. Siap boleh tidur.
Minah tuh : Mungkin dia penat kot. Tak baik lah berburuk sangka.
Mamat tuh: Kalau ye pun, tak payahlah tidur. Library kan tempat belajar, bukannya tidur.
Minah tuh : #Speechless#

Farah cerita lagi dekat aku, lepas mereka mengumpat Ir tu, mereka berbual pasal apa entah.
Sampai minah tuhh gelak habis. *kuatlah maknanya.
Apalagi, Farah sindirlah minah tuh dari belakang.
Minah tuh senyap, tapi, boyfriend dia, terus pusing belakang.
Farah buat muke tak bersalah.
Mamat tuh siap cakap " What's your problem ?"
Fuyyoo, speaking lagi.
Farah pun balas lah. " I don't have any problem, but both of you. Mengumpat orang je tau, tapi, diri sendiri pun sama je."
Mamat tuh speechless terus dan mendengus lalu pandang depan.
Beberapa minit kemudian, baru Farah kejut Ir.

Hah, Ir sudah pun bengang mendengar cerita Farah.
Dah lah tunggu dekat luar.
Panas pula tuh.
Dalam hati ni lagi panas apabila mendengar cerita Farah.
Memang couple tuh sengaja buat Ir HOT petang tuh.
Huh, kebetulan.
Time tengah berbual pasal perkara lain, couple tuh keluar.
Yeahh, it's time to payback.
Ir dengan selambanya cakap kuat-kuat.
"Balik nanti jangan lupa singgah kedai runcit beli cermin. Murah je. Kemudian, cermin sikit diri tu. Baru mengumpat orang."
Guess what ?
Couple tu pandang kami berdua.
Especially, mamat tuh. Woahh, tajam punya pandangan tuhh.
Minah tuhh pun same.
Hah, bagoslahh.
Siapa makan cili, terasa pedasnya.


# ade quotes untuk mereka berdua #
Boyfie kena sound, Girlfie back up.
Girlfie kena sound, Boyfie back up.
Dua-dua kena sound, siapa bakc up ?
Oupsss.

Ir cuit lengan Farah.
Farah dah tersenyum sinis.
Ir ? Buat muka bodoh je lahh.
Bhahahahah, padan muka.
What ? Ir ade hak okay.
Library tempat umum.
Ye, memang betul tempat untuk study.
Tapi, kalau dah penat sangat tuh, study berjam-II.
Mestilah ada mengantuk. penat.
Mamat tuhh, siapa dia nak mengumpat Ir ?
Hello ? Itu hak Ir lah kalau Ir nak tidur ke, Ir nak study ke, Ir nak buat apa-apa ke.
Janji Ir tak kacau orang.
So, apa masalah dia nak komen apa yang Ir buat ?
Ir tau dia jenis elit punya orang. Tapi, at least, hormat privacy orang.
Dia tuh, boleh pulak gelak sakan dengan awek dia. *menganggu Ir tidur je. 
Orang lain pun dating sambil belajar juga.
Tapi tak seteruk diorang lahh.

Then, Ir pun lambai dari belakang disaat couple tuh beredar.
Balik berduaan tuhh.
Astaghfirullah.
Apa nak jadi dengan manusia zaman sekarang nihh ?
Ahh, lantak korang lahh.
Masing-masing dah besar.
Lagi besar dari Ir dan Farah. *couple tuh form 5.
So, pandai-II pk sendiri lah ehh.
Selepas kami berbual, parents Ir pun sampai.
Tepat time Ir dah tamatkan perbualan.
Wohooo. What a heaven.
Sejuk je time masuk dalam kereta. *Farah tumpang Ir.
Then, terbuku sudah cerita tentang The Most Annoying Couple.

K lahh. Sampai sini kesah Ir.
Hope, tiada sebarang komen yang menyakitkan hati.
Cukuplah sekadar couple tuh.
Nanti kita contengconteng lagi.
K, bye. Wassalam.

LOVE All Of You.

What Do You Think Of Me?