JellyPages.com

Wednesday, 10 May 2017

Selfish

age 7/5/2017

Assalamualaikum and hi . Dah lama tak menaip dan entah kenapa hari ni terasa nak menaip . Menaip yang sangat panjang. Untuk entah siapa yang akan baca post ni . Mungkin sebab aku tahu takde orang baca tu yang aku nak all out .

Words worth for each act .

Miserable . Betrayal . Exhausted . Died ,

Tell me how can you describe those words.

Miserable .

Aku rasa serabut . Serabut sangat . Okay first of all, ini bukan berkaitan family aku . And alhamdulillah, aku bersyukur sangat family aku tak bermasalah macam family lain. Like people said, broken marriage. It’s a no no no . So apa yang serabut sangatnya . Sejak Allah tarik nikmat aku ; boleh berjalan . Aku sedar banyak perkara . One of it is, kau tak boleh buat semua benda unless kau depend dengan someone’s hand . Dan perkara tu aku tak suka sebab memang cara aku depending on my ownself . Bukan cara aku bertenggek mengharapkan bantuan orang. Selagi aku boleh buat, aku buat . But untuk keadaan aku sekarang. Nak berjalan ke tandas pun tak larat. Aku menangis . Ya . Menangis sebab tak sekuat dulu . Aku hanya fikir pasal pelajaran aku je. Kalau dulu , ye ada kawan yang aku JUJUR TOLONG AKU . Sekarang ni memang ada, tolong beli makanan, teman buat kerja lama sesama. But when everything news turn in , wey apa benda berlaku weh ? I KNOW NOTHING . Sebab apa ? seba baku tak boleh berjalan . Sebab aku tak pergi kelas . Aku sedih weh . Aku perkara yang menyedihkan . Aku temporary disable weh . SEDIH KAN ? WORST , aku tak tahu apa yang berlaku dalam kelas. YE AKU SANGAT JAUH KETINGGALAN . KALAU DULU, KAWAN AKU YANG SAKIT TAK DATANG SEMINGGU PUN AKU TOLONG DIA DALAM PELAJARAN, SIAPKAN HOMEWORK . BUT WHAT I GOT WHEN I AM THE ONE WHO DISABLE ? Ada dorang tanya pasal pelajaran aku ? NO . SEMUA SELFISH . SEMUA NAK BERJAYA SENSORANG . GO THE HELL LA . Kalau boleh sekarang ni aku nak buka balik casting aku .Aku nak berjalan. Aku nak pergi kelas . Aku nak belajar balik apa yang tertinggal . It is not too late tho .
Kau cakap aku tak bersyukur ? YE. Aku berterima kasih sangat sebab datang melawat aku kat bilik dan borak kosong . Tapi aku tak perlu semua tu . Apa guna datang melawat tak buat kerja assignment sama sama .  Bullshit la weh . Memang aku tak percaya semua orang . Semua perangai macam jilake . Aku akan ingat masa ni . Masa aku susah . Apa yang dorang buat kat aku , memang aku bagi balik . Aku memang akan baik dengan dorang . Aku memang akan concern dengan dorang . Tapi bukan pasal pelajaran . Kau tunggu je la . Aku dah baik . Aku tungu aku dah baik je . Tak lama, next week . Next week je .


Betrayal .

Kau pernah rasa tak yang orang baik dengan kau bersebab ? Kau pernah rasa tak walaupun sekali orang tu sebenarnya tak ikhlas dekat kau ? Aku pernah rasa . Sekarang ni aku rasa. Apa yang aku rasa ? Aku rasa orang tu baik dengan aku . Dia tanya makan minum aku . Dia belikan makanan . Dia bawa aku keluar . DIa teman aku . Dia borak dengan aku . Tapi cukup sampai tu je la. Kalau bagi korang, wow , what a perfect friend. Mana nak dapat do sekarang ni . Okay, kita pause sekejap dekat sini.

Dulu , sebelum nikmat berjalan aku ditarik seketika . Aku jenis yang buat kerja awal . Aku mendahului dia . Kalau ditanya, hm dah siap . Aku tanyajuga pasal kerja dia , tanya macam tu je la. Sebab dia lain case. Dia masih boleh berjalan dengan sempurna. Cuma jenis dia, busy pegang jawatan besar doplopat jam , Tu yang assignment ke mana, rehat ke mana, study ke mana, jawatan ke mana , meeting ke mana . Salah aku ke dia tak siap assignment awal ? Aku ke yang suruh dia jawat semua jawatan tu ?

So, aku assume, apa yang aku dah kena sekarang ni dia buat kat aku . Dia tak bagitahu pasal assignment. Kata aku satu group dengan dia then tetiba dengan orang lain . Dia tak amek kesah pun even aku rajin tanya dia hari hari . I DO ASK THEM EVERY SINGLE MINUTE, WEH AKU BUAT APA WEH ? APA TUGAS AKU ? ye aku tak boleh jalan . Tapi tak bermakna aku tak boleh buat tugasan . Tapi dorang diam . Dorang kata jangan risau . Kau ingat aku jenis suka duduk diam ke lahanat. Weh seteruk teruk malas aku pun , aku reti la weh buat kerja aku sendiri . Apa jilake sangat perangai . Dari situ aku rasa dikhianati . Dan itu perasaan paling worst pernah aku rasa . Dan memang aku takkan percaya dia dan dia dan dia dan sesiapa pun . DON’T TRUST EVERY SINGLE SHIT LIKE THEM .


Exhausted .

Aku pun manusia weh . Ada rasa letih. Kau nampak je aku gelak . Aku rehat duduk dalam bilik . Aku tengok runningman. Tapi nama je tengok . Dalam kepala hotak aku ni asyik fikir kerja kerja kerja. Bukan kau seorang je weh nak berjaya. Bukan kau seorang je nak graduate. Dorang sikit pun tak kesah . Takpe la aku pun masalah nak memendam lelama.  Tapi sampai bila weh aku boleh bertahan ? Sampai bila aku nak tengok je sifat selfish dorang tu . Dalam hati ni membuak buak rasa nak marah . Buak buak tengok perangai jilake dorang ni . But sarcasm do say ; “The strongest people is those who has broken heart but still put smiling on their face. Takpe . Aku kuat lagi . Biar aku gerak sendiri . Aku tahu la nak buat apa . Diam diam aku ni la lagi bahaya . :)


Died .

Disebabkan manusia, perasaan untuk berkasih sayang ni dah lama mati . Hanya secebis, dari keluarga aku . Dorang yang selamatkan . Malam tadi, aku terkantoi dengan azra until he ask me to be straight with him . But sorry dude, I can’t. I am afraid if I straight with you, I’m gonna lose you too . Lose our friendship . Eve now I felt the same . I feel like losing both . Too greed to handle. See, how unlucky I am in what people say love .


Apa pun, semoga Allah permudahkan segala apa yang aku rancang .. Aamiin :)

Off . Talk again later.
Take care .


What Do You Think Of Me?